Diensten

Groepsessies & Spreekuren

Handtherapie

Handtherapie is de behandeling en de begeleiding van mensen die hun armen en handen niet (meer) kunnen gebruiken zoals ze wensen. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door zeer uiteenlopende redenen zoals door een verwonding of ongeluk, door een (chronisch) aandoening als bijvoorbeeld de ziekte van Dupuytren, door slijtage van gewrichten, door reuma, door overbelasting, bij aandoeningen of klachten van zenuwen of door een aangeboren afwijking.

Binnen de hand-ergotherapie staat naast het verbeteren van de handfuncties zoals bewegen en kracht, en ook het weer kunnen uitvoeren van de dagelijkse activiteiten die voor u belangrijk zijn, centraal.

Groep sessies

Op een aantal specifieke onderwerpen organiseren wij groepssessies. In deze sessies staat voorlichting centraal, maar is er juist ook de mogelijkheid om van elkaar te horen hoe er met klachten/beperkingen omgegaan wordt. Leren van elkaar, steun hebben aan elkaar en werken aan het kunnen uitvoeren van voor u belangrijke activiteiten. Informeer bij uw therapeut welke groepsessies voor u geschikt kunnen zijn.

Muziek spreekuur

Je lichaam is het meest belangrijke instrument om te kunnen musiceren.  Een musicus/artiest is extra kwetsbaar voor blessures. Muziek maken doe je niet alleen met je instrument, maar met je hele lichaam. En in tegenstelling tot het instrument dat je bespeelt kun je jouw ledematen niet inruilen. Alle reden dus om daar aandacht aan te besteden.

Ervaar je klachten of problemen bij het maken van muziek? Meld je dan vrijblijvend aan voor ons unieke Muziek spreekuur.

(Klik op spreekuur)

guitar
piano
DeeJay_hands
viool