Diensten

Groepsessies & Spreekuren

Handtherapie

Handtherapie is de behandeling en de begeleiding van mensen die hun armen en handen niet (meer) kunnen gebruiken zoals ze wensen. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door zeer uiteenlopende redenen zoals door een verwonding of ongeluk, door een (chronische) aandoening als bijvoorbeeld de ziekte van Dupuytren, door slijtage van gewrichten, door reuma, door overbelasting, bij aandoeningen of klachten van zenuwen of door een aangeboren afwijking.

Binnen de hand-ergotherapie staat naast het verbeteren van de handfuncties zoals bewegen en kracht, en ook het weer kunnen uitvoeren van de dagelijkse activiteiten die voor u belangrijk zijn, centraal.

unsplash_333oj7zFsdg
unsplash_DJcVOQUZxF0
unsplash_dFUJXET94cI
unsplash_nfoRa6NHTbU

Gewrichtsbescherming Groepsles

Binnen onze praktijk komen veel mensen met klachten aan hun gewrichten. Wanneer dit (mogelijk) chronische klachten zijn, is het belangrijk om de op de juiste manier te leren om gaan met de gewrichten. 

Tijdens de groepslessen gaan theorie en praktisch oefenen hand in hand. De modulaire opbouw van het programma geeft u de ruimte om zelf keuzes te maken in wat belangrijk is om aan te werken. Bij de Start bijeenkomst ontvangt u informatie wat er tijdens elke sessie centraal staat.

Ingepland worden voor een Start bijeenkomst kan in overleg met uw eigen handtherapeut of na een eerste intake.


Muziek spreekuur

Je lichaam is het meest belangrijke instrument om te kunnen musiceren.  Een musicus/artiest is extra kwetsbaar voor blessures. Muziek maken doe je niet alleen met je instrument, maar met je hele lichaam. En in tegenstelling tot het instrument dat je bespeelt kun je jouw ledematen niet inruilen. Alle reden dus om daar aandacht aan te besteden.

Ervaar je klachten of problemen bij het maken van muziek? Meld je dan vrijblijvend aan voor ons unieke Muziek spreekuur.

(Klik op spreekuur)

guitar
piano
DeeJay_hands
viool

Sport gerelateerde klachten

liften
klimmen
unsplash_d14wROT-HYE
unsplash_E8E49136fas
atletiek
unsplash_hKzmPs8Axh8
unsplash_0Y5p7qQVEoY

Veel voorkomende blessures aan de hand zijn toch wel de duimblessure en de vinger blessure. De meeste handblessures ontstaan bij balsporten, zoals basketbal, maar ook het sportklimmen geeft vaak blessures van de vingers.

Blessures aan de hand hebben ook in het dagelijks leven vaak vervelende gevolgen, en krijgen weinig rust om te herstellen.

De duim en vingers hebben een bijzondere functie tijdens balsporten in het sturen van de bewegingen, zowel bij het vangen, gooien en schieten van een bal.

Los van de kracht van de hand is coordinatie essentieel bij het sporten.

Ervaar je klachten bij het sporten, bespreek dit dan met onze handtherapeuten.

unsplash